Veiling van Olst
Veiling Van Olst Horses: Kayenne M (v. Glamourdale) veilingtopper

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse najaarsveiling van Van Olst Sales opnieuw georganiseerd. Zo’n 25 jonge paarden gingen er onder de hamer. Kayenne M, een dochter van Glamourdale, bracht 35.000 euro op en was daarmee de veilingtopper van de avond.

Drachtige Cilenka K voor 20.000 euro naar Californië

De veiling bestond voornamelijk uit 2,5-jarige onbeleerde ruinen. Daarnaast ging ook een aantal 2,5-jarige merries onder de hamer. Alle jonge paarden uit de collectie stammen af van Van Olst-hengsten. Ook de ster prok-merrie Cilenka K (v. Lord Leatherdale) werd zaterdag verkocht. De merrie, drachtig van Painted Black, veranderde voor 20.000 euro van eigenaar. Zij zal een van de komende dagen vertrekken naar haar nieuwe thuis in Californië.

35.000 euro voor Kayenne M

De jonge en onbeleerde paarden brachten gemiddeld zo’n 14.000 euro op. Kayenne M was echter de uitschieter: voor de mooie Glamourdaledochter werd 35.000 euro neergeteld. Glamourdale was in 2015 de populairste KWPN-dressuurhengst. Zijn dekkingen in 2015 leverden in 2016 243 veulens op.

Voorjaarsveiling legt nadruk op beleerde paarden

Na deze geslaagde editie van de najaarsveiling kan alweer uitgekeken worden naar de jaarlijkse voorjaarsveiling. De collectie daarvoor staat al klaar: de nadruk zal liggen op gereden paarden.