Presentatie Van Olst Sales laat harten dressuurliefhebbers sneller kloppen

DEN HOUT – Gisteravond vond de presentatie van de Van Olst Sales plaats. De veilingpaarden werden onder de man gepresenteerd. Hoewel sommige jonge paarden soms wat onder de indruk waren van de entourage, lieten ze zich geweldig goed zien. Wat opviel was de ongekende kwaliteit van de jonge dressuurtalenten en de hoeveelheid goedgekeurde hengsten. Dit zijn er maar liefst zeven, waaronder de in 2016 KWPN goedgekeurde hengst Inverness.

Gertjan van Olst over de avond: “We merken dat er ieder jaar meer klanten naar de presentatie komen. Daar zijn we uiteraard blij mee. Ook vanavond was het druk en bleef iedereen tot het einde aandachtig kijken. Geweldig!” De collectie beschikt over veel moderne sportpaarden uit bewezen stammen. De presentatie begon om 19:30 uur en eindigde drie uur later.

De avond werd geopend door de meer ervaren paarden Crosby en Denzel Washington. Zij werden voorgesteld door respectievelijk Franka Loos en Benjamin Maljaars. Andere stalruiters van die acte de présence gaven zijn Charlotte Fry, Juan Rodriguez en Joanna Riyberg. Na een korte inleiding van Bert de Ruiter gaf Gertjan van Olst commentaar op alle paarden en voorzag alle aanwezigen van achtergrondinformatie. Omdat vrijwel alle paarden uit eigen opfok of fokkerij komen is er veel kennis over de paarden.

De avond bood potentiële kopers veel hoop voor de toekomst. Wie straks welk paard mee naar huis mag nemen zal morgen blijken. De extra presentatie begint om 15:00 uur, gevolgd door de veiling die om 19:30 uur van start zal gaan.

Voor röntgenfoto’s en veterinair advies kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het sales office via info@vanolsthorses.comof +31 (0)162 429 360.