Opvallende Glamourdales

Het KWPN plaatste een mooi stukje op hun website over onze 3-jarige IBOP-stermerries die in de Van Olst Sales collectie zitten.

Bij de Dena Stables in Turnhout kregen Floor Dröge en Toine Hoefs 21 dressuurmerries te beoordelen in de IBOP en niet minder dan 18 slaagden voor deze aanlegtest. Acht daarvan zijn van Van Olst Horses, waar onlangs al een stamboekkeuring is georganiseerd en de veiling Van Olst Sales voor de deur staat. Alle acht geslaagde IBOP-merries komen op vrijdag 19 april onder de hamer op deze veiling in Den Hout.

Goede Glamourdales

De Glamourdale-dochter Koco Linda (uit Colinda ster PROK van Tuschinski) van fokkers Jelke en Linda Heida uit het Friesche Oldeholtpade kwam met een 9 voor de galop uit op de hoogste dagscore van 83,5 punten. Afgelopen zomer viel deze merrie al op door als vierde te eindigen in de finale van de Nationale Merriekeuring. “Ook onder het zadel liet Koco Linda veel talent en drie goede basisgangen zien. Het is een stoere merrie met veel techniek in beweging en een opvallend mooi voorbeengebruik in haar goede galop. Ze heeft veel houding en balans en liet zich, ondanks dat ze nog niet zo lang onder het zadel is en daardoor soms nog iets gespannen was, ook al goed rijden. Echt een talentvolle merrie!”, licht Floor Dröge toe over de kersverse elitemerrie.

Twee maal 80,5 punten

Twee merries slaagden met 80,5 punten: de Glamourdale-dochter Linda S (uit Celesta van de Kempenhoeve van Don Renoir, fokker J. Strous uit Hunsel) van hoofdleverancier Gertjan van Olst. “De Glamourdale-merrie heeft drie goede basisgangen met veel kracht en afdruk in galop.

Bron: KWPN.nl
Foto: Kalista (Nespresso x Ronaldo) ook in de collectie 2019