Selectieprocedure

Onze opfok is de kweekvijver voor de veiling

Tijdens de enerverende ‘Van Olst Sales’ gaan ieder jaar veel gereden paarden van hoog niveau onder de hamer. Maar hoe komt zo’n veilingcollectie tot stand? Wij vragen het aan de drijvende kracht achter Van Olst Horses, eigenaar Gertjan van Olst.

Eigen kweekvijver

Eigenaar Gertjan van Olst: “Ons bedrijf bestaat uit de hengstenhouderij, handel, sport, fokkerij en voor een groot deel opfok. Allemaal voornamelijk gespecialiseerd in dressuurpaarden. Samen vormen deze schakels een cirkel. De hengstenhouderij is bijvoorbeeld heel belangrijk, maar ook bij een goede opfok zijn wij gebaat. Onze opfok is namelijk de kweekvijver waar wij talent uit halen, zeker ook voor de veiling.”

Win-winsituatie

“Met ons systeem creëren wij een win-winsituatie. Ieder jaar kopen we een honderdtal veulens terug van een vaste groep fokkers. Daarbij komen dan nog de 10 tot 20 veulens die wij jaarlijks zelf fokken. Deze gaan allemaal in onze eigen opfok om ze als driejarigen weer te verkopen, nadat ze bij ons zijn opgeleid. De insteek is om één a twee goedgekeurde hengsten uit onze kweekvijver te halen. De allerbeste paarden uit de groep worden geselecteerd voor de Van Olst Sales. De veiling is hét verkoopmoment van het jaar en tevens de laatste schakel van onze cirkel: wij kopen de paarden als veulens in en verkopen ze in de veiling met een grote toekomst voor de boeg.”

Strenge selectie

“In de loop der jaren heeft de dressuurpaardfokkerij een enorme sprong gemaakt. Dat zie je ook aan de kwaliteit van onze paarden, deze is extreem gestegen. De kwaliteitsstijging komt bij ons van twee kanten; de fokkerij is zeker gegroeid, maar wij hebben de lat zelf ook hoger gelegd. Wij zijn de paarden nóg bewuster gaan selecteren en de beste paarden komen in de collectie.”

Breed afzetgebied

“Ieder jaar groeit de internationale interesse in de veiling. Zo gingen er tijdens de afgelopen editie een paar prijstoppers naar goede klanten in Australië. Ook verkopen wij naar Amerika, Japan, UK, Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. We hebben een breed afzetgebied. Toch vind ik het leuk als er ook veel kwaliteit in Nederland blijft”, aldus Gertjan.